UGLY RUNNER – ROMANTICIZER (EP)

Promotor ‘Glass Onyon PR’ stuurt ons op regelmatige basis een stapeltje nieuwe cd’s van voornamelijk rockgroepen, gaande van pure rock’n’roll over hardrock tot psychedelische rock. In het pakketje van deze maand vonden we het ep-tje “Romanticizer” van de formatie ‘Ugly Runner’, een splinternieuw rock’n’roll-muziek spelend trio uit Asheville, North Carolina.

Het is meteen ook het debuutplaatje van deze drie rockers, bestaande uit zanger-gitarist en songschrijver Stephen Britt, bassist Brett J. Kent en drummer Jake Cavinder. Met heel veel gevoel en aandacht voor een leuke melodie bij de zes songs op “Romanticizer” kunnen we vaststellen dat de drie heren zich stevig hebben geamuseerd bij het opnemen van dit minialbum dat in totaal amper 19 minuten duurt.

Misschien zult u ook wel gelijkenissen kunnen vaststellen met de punkerige muziek die we kennen van bands als ‘The Pixies’ of ‘The Stooges’. Dat is alleszins waar wij aan dachten bij het horen van de stevige openingstrack “You Keep Me Up” (zie video). De meest radiovriendelijke nummers op deze ep zijn volgens ons “How Lovely You Are” en het naar de sixties-sound lonkende “She Was Your Girl” dat amper 1 minuut en 45 seconden duurt. Daartussenin zit het op een ‘Rolling Stones’-achtige riff gebaseerde nummer “When The Reaper Comes” netjes geklemd.

De vijfde track op “Romanticizer” is toch wel een beetje de vreemde eend in de bijt met het zeer zacht beginnende nummer “This Time Of Year” dat naarmate de song vordert toch weer meer in de richting van rock neigt. Met de stevige en rauwe garagerocker “Too Much TV” wordt er al gauw een einde aan deze eerste ep van ‘Ugly Runner’ gebreid. ‘More to come’!

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Cleopatra Records

video